Inschrijven als interim professional bij dotConnect

Een ding moet je weten van dotConnect!
dotConnect werkt wat anders dan anderen. dotConnect is niet de zoveelste online kaartenbak waar interim professional en opdrachtgevers in mogen graaien. We zijn ook geen traditioneel interim bureau waar de interim professional op hoop van zegen een CV instuurt. Wat zijn we dan wel? dotConnect werkt eigenlijk als een soort marktplaats, alleen dan wel een marktplaats waar kwaliteit en mensen voorop staan. Wij stellen alles in het werk om de opdrachtgever in contact te brengen met de - voor die bepaalde opdracht - meest geschikte interim professionals.

In den beginne... is er het profiel
Elke dotConnect-carrière begint met het maken van een compleet profiel. Dat kost even tijd, maar zeker met wat knip en plakwerk uit je eigen CV is deze klus snel geklaard. We kunnen niet vaak genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om een compleet profiel aan te maken (alle relevante opleidingen, cursussen, interim- & loondienst werkervaring). Een goede recente foto uploaden helpt overigens zeker ook.

Een goed profiel verandert vaak!
Iedere interim professional kan zijn CV op ieder gewenst moment aanpassen of updaten. Ook bepaal je zelf voor welke opdrachten je wordt geselecteerd en uitgenodigd door de circa 100 vakinhoudelijke variabelen in te vullen. Inclusief vanaf welk uurtarief (is voor niemand zichtbaar) je wilt worden uitgenodigd; bij het reageren op opdrachten bepaalt de interim professional uiteraard zèlf of hij/zij geïnteresseerd (en beschikbaar) is binnen de aangegeven bandbreedte van het uurtarief.

Een half profiel is geen profiel
Het komt voor dat interim professionals zich inschrijven en wel alle variabelen invullen maar nog geen (complete) werkervaring aanmaken. Een paar weken of maanden later reageert hij op een concrete opdracht zonder te checken of z'n CV (nog) wel compleet is. De opdrachtgever (of dotConnect) krijgt vervolgens het CV te zien exact zoals u het zelf heeft aangemaakt: zonde en gemiste kans voor de interim professional. Waarom: er zijn altijd interim professionals die hun profiel wel up to date hebben!

Vergooi je toekomst kansen niet!
Als je die schaarse mooie opdracht, die je op het lijf geschreven is, niet wilt mislopen; is een compleet CV dus de basis. Je kunt deze per opdracht ook nog 'op maat snijden' door te zorgen dat de voor de opdracht relevante kennis en ervaring duidelijk vermeld staan. Doe dit voordat je reageert op een concrete opdracht.

Pitch jezelf: de motivatie
Bij het reageren op een opdracht bieden we je mogelijkheid een motivatie aan te geven. Hier liggen de beste kansen: hoe relevanter en gerichter de motivatie is, hoe groter de kans dat je voor het vervolg van de opdracht wordt uitgenodigd. Dit is dé mogelijkheid je te onderscheiden van de andere interim professionals. Ongeacht of dotConnect of de opdrachtgever zelf de selectie doet: de motivatie is niet zelden van doorslaggevende waarde en komt uiteindelijk 'ongecensureerd' bij de opdrachtgever terecht.

Terug